Jag gör ofta om hemma, och med gör om så menar jag att jag byter ut små detaljer. Större projekt sker ganska sällan, som till exempel att tapetsera om. Istället så ser jag till att ha en bra grund som går att variera med enkla knep. Ett sådant knep är att byta färg i ett rum. Om man har en ganska neutral bas så kan man snabbt byta färgtema i rummet genom att till exempel byta ut textilier och prydnadsföremål. Att byta färg på kuddar och gardiner kan göra om ett rum totalt och ge det en helt ny känsla. Tror ni mig inte så lyssna på Mija!

Precis som Mija så är jag också en kuddmänniska som tycker att ett hus inte kan bli ett hem utan kuddar. Jag har fler kuddfodral än jag vågar räkna till och jag köper ständigt nya. Jag syr och tillverkar ofta kuddfodral själv också, och det är nästan ännu roligare med tanke på att kuddfodralen blir helt och hållet personliga då. Det finns massor av snygga tyger, och man behöver ju inte heller sy av tyg. Man kan ta en filt eller en matta eller vad som helst egentligen och tillverka ett kuddfodral av. Gardiner byter jag inte lika ofta som jag byter kuddar, men om jag ändrar färgtema så byter jag gardinerna också. Gardiner tar större plats att förvara, så jag vill inte samla på mig så många sådana.

Då och då gör jag en ordentligt rensning och lämnar kuddfodral och gardiner som jag inte vill ha kvar på loppis. Det är ju trots allt roligast att köpa eller göra nytt, och om man bara samlar på sig så blir skåpen snabbt fulla. Ett tips till er som vill ha mer plats (och en anledning att köpa nytt)!