Visst är det så att vi i Sverige inte har väldigt många dagar av övervägande ljusa stunder. Det är sommartid som detta är som mest aktuellt, men de övriga tre årstiderna har också de sina ljusa stunder. Det gäller att maximera det naturliga ljuset, för ingenting ser så bra ut som det gör i naturligt ljus, speciellt inredningsdesign. Vi kan hålla på hur mycket vi vill med lampor i olika storlekar och styrkor, vi kommer fortfarande inte att komma i närheten av det som det naturliga ljuset ger oss.

Men för att vi ska kunna njuta av det naturliga ljuset så bra som möjligt så måste vi också ha fönstren till det. Det fungerar inte speciellt bra med äldre, solfläckiga fönster som bara ger ett halvtaskigt ljus. Då ska man istället satsa på nya, vackra fönster som dessutom i grunden är byggda med kvalité i fokus. Här kan jag verkligen rekommendera de fönster som jag själv satt in hos mig, nämligen PVC-fönster från Nordiska Fönster. PVC, eller fönster i plast, är förhållandevis billiga om man jämför med övriga fönster på marknaden och är dessutom helt fanatiska.

fönster-ljusinsläpp
Mer ljusinsläpp, ja tack!

De fönster jag som verkligen fastnade för när jag satte in mina nya var öppningsbara PVC-fönster. Tidigare har många av mina fönster varit fasta, vilket betytt att jag inte kunnat öppna dem. Nu när jag kan ställa alla på vid gavel och få in mängder av frisk luft är jag lyckligare än någonsin, och min boendemiljö har förändrats i grunden. Det är med andra ord mycket nya fönster kan göra för ett hem, allt från bättre ljus till mer luft!