Jag bor i en bostadsrätt tillsammans med min sambo Jonas och trivs bra här, men min dröm är att bo i ett hus. Tyvärr har vi inte ekonomin för att kunna köpa ett hus nu, och dessutom är min framtid lite för osäker. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så vill jag jobba med inredning och tänker utbilda mig inom det området. Jag har dock inte bestämt mig för vilken utbildning jag vill gå än. Det finns en i Stockholm och en i Göteborg som hägrar, och när jag inte ens vet var jag kommer att bo så finns det ju ingen mening med att köpa hus.

Att bo i bostadsrätt är en självklarhet för mig. Jag vill kunna inreda mitt hem som jag vill, och den möjligheten har man inte i en hyresrätt. Visst, man kan inte göra precis vad man vill i en bostadsrätt, men man kan göra mycket. Dessutom så investerar man ju i något som man äger och kan sälja när man flyttar därifrån. Att betala för en hyresrätt är ju som att kasta pengarna i sjön ungefär. Man får bo där, men man får inget när man flyttar. Så bostadsrätt är alltså ett måste för mig, om man nu kan säga så.

Ett hus vore dock det ultimata eftersom man i princip har frihet att göra som man vill när man bor i hus. Dessutom har man en trädgård som blir som en förläning av huset som man får inreda som man vill, och grannarna bor inte vägg i vägg. En vacker dag ska jag ha ett hus, men först måste jag veta lite mer om min framtid.