Visste ni att Mija Kinning har släppt en bok? Om inte så är det definitivt dags att ta en tur till bokhandeln. ”Hus helt enkelt” heter boken, som släpptes i slutet av november förra året, och den handlar om hur processen gick till när Mia och de andra i tv-programmet ”Roomservice” byggde ett hus helt från grunden.

Man får följa husprojektet från idé till färdiginredd villa, och boken är ett bra verktyg för de som själva ska bygga hus då det bland annat finns många bra råd från experter och man verkligen kan sätta sig in i hur processen går till och vad det är man ska tänka på. Man behöver dock inte bygga hus för att uppskatta boken. Den är perfekt även för de som bara söker inspiration till sin renovering eller inredning.

I boken finns tolv huvudkapitel: tomten, tillverkningen, byggprocessen, smarta lösningar, invändigt, utvändigt, garage och förråd, inredning, utemiljö, gäststugan och inflyttningsfesten. Det är en väldigt rolig detalj att det sista kapitlet finns med tycker jag! Så här säger Mija Kinning själv om boken:

”Hus helt enkelt, en bok för dig som funderar på att bygga hus, gillar inredning med roliga lösningar eller för dig som precis som jag älskar att bläddra bland vackra bilder som ger inspiration. Du får följa med mig och in i mitt huvud på den här resan från första strecket till blommor på bordet. Hur man skapar själ och känsla i ett nybygge”

Du kan läsa mer om boksläppet här: http://www.mynewsdesk.com/se/helenewigrenprbeyond/pressreleases/mija-kinning-tv-profil-och-inredare-aer-tillbaka-rutan-i-nya-omgaangen-av-roomservice-1065147

Här hittar du en intervju med Mija om husprojektet: http://www.expressen.se/leva-och-bo/mija-kinning-jag-bor-i-en-gammal-skola/

Och här kan du köpa boken: http://www.bokus.com/bok/9789186691912/hus-helt-enkelt-bygga-och-inreda/