Trademax's soffor
Soffa från Trademax

När jag berättar för någon att heminredning är mitt stora intresse brukar många fråga om det inte är en väl dyr hobby. Naturligtvis kan det vara det, om man är ute efter antikviteter eller designermöbler. Men enligt min åsikt så är det nästan lite fusk. Det är en mycket mer spännande utmaning att försöka få till en heminredning med lite enklare och billigare möbler. Men observera nu att jag inte säger någonting om kvalitet – hållbara robusta möbler behöver inte vara dyra alls. Det är nästan tvärtom, faktiskt.

Jag tycker också om att handla på nätet, eftersom utbudet är så stort. Ett vanligt möbelvaruhus kan ju inte ens ha tiondelen så mycket möbler framme. Visst, det är en fördel att kunna se och känna på möblerna i verkligheten, men med lite erfarenhet så ”vet” man hur de möbler man ser online verkligen kommer att te sig. För det mesta, i alla fall. Jag tycker om att köpa olika möbler hos Trademax, till exempel, för att de både har ett stort och varierat utbud samtidigt som priserna är bra. Kvalitén går det inte heller att klaga på.

Mitt senast inköp hos dem var en soffa, som jag är riktigt nöjd med. Förutom att den passar perfekt in i min övriga inredning så var den inte heller speciellt dyr – under 2 500 kronor för en snygg svart bäddsoffa. Det är nog knappt hälften av vad den skulle ha kostat ute i en ”riktig” butik, och kvalitén verkar det definitivt inte vara något fel på.