Mija Kinning har inte bara fått uppmärksamhet för sin fantastiska inredningsstil utan även för den förändring som hon genomgick för några år sedan. Tittade man på tv-serien ”Bygglov” år 2006 såg man en helt annan Mija än den man ser idag. Jag pratar förstås om hennes viktminskning, som ju blev en riktig snackis. Nu tycker ni kanske att det är ett ämne som inte riktigt hör hemma i en inredningsblogg, men den här bloggen är ju på sätt och vis en hyllning till Mija och därför väljer jag att skriva om henne inte bara som inredare utan även som person.

Mija gick alltså upp 20 kilo efter att hon hade slutat röka och ersatt cigaretterna med socker. Det som fick henne att ändra livsstil var att hon hittade en knöl i bröstet, som lyckligtvis visade sig vara godartad men som ändå fick henne att inse att man bara har en kropp och ett liv. Efter det kunde man se henne minska i storlek under två säsonger av ”Bygglov”. Det som blev nyckeln till Mijas viktnedgång var att byta ut kosten och börja äta hälsosamt i kombination med träning. Precis som det ska gå till med andra ord. Ni kan läsa mer om Mijas förändring här: http://www.aftonbladet.se/halsa/article11814868.ab

Jag tycker att Mija är en väldigt bra förebild, och det är därför jag väljer att skriva om det här. Hon fokuserar nämligen inte på att vara smal utan på att vara hälsosam. För henne handlar det om välmående, och då kommer formen på köpet. Hon gör det på rätt sätt helt enkelt, och hon är en bra inspirationskälla både när det gäller inredning och hälsa!