Den här bloggen är alltså döpt efter tv-programmet ”Det knackar” som är ett inredningsprogram med Mija Kinning som man kunde se på kanal5play. Programmet gick ut på att Mija åkte runt i Sverige i sin husbil och hjälpte familjer att ge sitt hem ett lyft, som hon ju gör så bra. Så här såg vinjetten till programmet ut. En målande beskrivning av hur Mija sätter färg på världen när hon gör entré. Hon är ju så otroligt bra på att skapa hemtrevnad.

Så varför gillar jag det här programmet så mycket? För det första så är Mija Kinning min favoritinredare och jag älskar allt hon gör, och för det andra så tyckte jag att det var så roligt att se henne i ett eget program. Missförstå mig rätt, jag tycker både att ”Bygglov” och ”Roomservice” är otroligt bra (i alla fall när det är Mija som är inredare), men ibland kan jag tycka att det blir lite för mycket snickare över det hela och lite för lite Mija och hennes inredning. Och det är ju främst den som jag vill se.

Programmet är ju tyvärr slut nu, men som tur är så finns det andra möjligheter att få ta del av Mija och fortsätta att bli inspirerad av henne. Jag följer henne till exempel på Instagram där hon lägger upp massor av snygga inredningsbilder, och så har hon en Youtube-kanal (meramija) med många fantastiskt bra klipp. Jag hoppas att vi får se Mija i fler egna tv-program framöver. Hon borde definitivt göra fler avsnitt av ”Det knackar”!